Ankara'ya yürüyen servisçiye gaz

Ankara'ya yürüyen servisçiye gaz

Ataşehir'de araçlarına plaka tahdidi isteyen servisçiler eylem yaptı. Ankara'ya yürümek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale ederek yürüyüşe izin vermedi.

Ataşehir’de bulunan İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası merkez binası önünde toplanan yüzlerce servis sürücüsü eylem yaptı.

Üzerlerine “Servisçiler Haklarını Arıyor” yazılı tişörtler giyen grup üyeleri ellerinde Türk bayrakları sallayarak slogan attı.

Burada bir basın açıklaması yapan grup, plaka tahdidi taleplerini gündeme getirmek için Ankara’ya yürüyüş yapmak istediklerini söyledi. Çevik kuvvet grubun yürüyüşüne izin vermedi. Polis müdürleri ile servisçiler arasında konuşmadan sonra grup, Kayışdağı Caddesi’ne kadar çevik kuvvet eşliğinde yürüdü.

Kayışdağı Caddesi’ne ulaşan grubun önü tekrar TOMA ile kesilerek yürüyüşün bitirilmesi istendi. Servisçiler de Ankara’ya kadar yürümek istediklerini söyleyerek eylemi sonlandırmadı. Çevik Kuvvet  polisleri biber gazı sıkarak gruba müdahale etti. Müdahale sırasında bir servisçi yere düşerek yaralandı. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.