Ankara’da toplu taşıma ücretlerine zam

Ankara’da toplu taşıma ücretlerine zam

Ankara’da toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Tam biniş 2.50 TL’den 3.25 TL’ye çıktı. Öğrenci indirim tarifesinde değişiklik yapılmadı. Zamlı tarife 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te toplu taşıma ücretlerine zam yaptı. 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren ANKARAKART bir biniş ücreti 3 lira 25 kuruş, kullan at bilet ücreti 4 TL, kredi kartı ile biniş 4 TL olacak. ANKARAKART biniş ücreti 2.5, kullan at ve kredi kartı biniş ücretleri 3 TL’ydi.

75 dakikalık tam ANKARAKART transfer ücreti ise EGO otobüsleri, ANKARAY, Metro, Teleferik, ÖTA ve ÖHO’larda 1 lira 60 kuruş olurken, indirimli ANKARAKART transfer ücreti 75 kuruş olarak belirlendi.

ÖĞRENCİ İNDİRİM TARİFESİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Büyükşehir belediyesi, 1 lira 75 kuruş olan öğrenci indirim tarifesinde değişiklik yapmadı. Önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi planlanan yeni uygulama ile öğrenciler ilgili ayında geçerli olmak üzere 200 binişlik ve 60 TL ücreti olan EGO aylık abonman kartı kullanabilecek.

DOLMUŞA DA ZAM

Minibüs yolcu ücretleri de arttı. Kısa mesafe minibüs ücreti 3 TL’den 3.50 TL’ye çıktı.

GEREKÇE ARTAN MALİYETLER

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan açıklamada zam artan maliyetlerle ilişkilendirildi. Açıklamada şöyle denildi: “Özel toplu taşıma işleticilerinin de talebi doğrultusunda gelir ve gider hesaplamaları yapan EGO Genel Müdürlüğü, UKOME kararı doğrultusunda tarife değişikliklerini gerçekleştirdi. Yıl sonunu tahmini olarak 630 Milyon TL zararla kapatması öngörülen EGO Genel Müdürlüğü, makul bir ücret tarifesi için komisyon oluştururken, yapılan inceleme ve araştırma ile çıkarılan maliyet hesaplamaları 2016-2019 yılları arasında kalem kalem şöyle belirtildi:

-Doğalgaz fiyatlarındaki artış yüzde 129 oldu,
-Elektrik fiyatlarındaki artış yüzde 30 oldu,
-Akaryakıt fiyatlarındaki artış yüzde 44 oldu,
-Gider ve maliyet kalemlerindeki artış nedeniyle bütçe gelir gider farkında yaşanan artış yüzde 283,54 oldu
-Araç bakım onarım faaliyet giderlerindeki artış yüzde 173 oldu (2016-2018)” (DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.