20 yaşındaki Barış Çakan kalbinden bıçaklanarak öldürüldü

20 yaşındaki Barış Çakan kalbinden bıçaklanarak öldürüldü

Ankara’da üç kişinin saldırısına uğrayan 20 yaşındaki Barış Çakan, kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın ailesinin açıklamalarına dayandırdığına göre, Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde arkadaşlarıyla parkta oturmak için evden çıkan 20 yaşındaki Barış Çakan, üç kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucu kalbinden bıçaklanan Çakan olay yerinde vefat etti. Üç saldırganın ise gözaltına alındığı öğrenildi. Ağrı Patnos’lu Barış Çakan’ın kuzeni Doğan Çakan, daha önce Kürtçe müzik dinledikleri için kendilerinin de saldırıya maruz kaldığını belirtti.

VALİLİK: KÜRTÇE YÜZÜNDEN DEĞİL

Ankara Valiliği’nden bu sabah olayla ilgili olarak yapılan açıklamada ise olayın nedeninin Kürtçe müzik dinlemek olmadığı belirtildi. Valilik açıklamasında olayın Çakan ve yanındaki B.A. adlı arkadaşının bir araç içinde ezan dinleyen üç kişiye müdahalesi sonucu yaşandığı belirtildi. Valilik açıklaması şöyle:

“31.05.2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B.A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir.
Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir. Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikârdır.”

BABA ÇAKAN: "EZANA SAYGINIZ OLSUN" DEDİĞİ İÇİN SALDIRIYA UĞRADI

Barış Çakan’ın babası Nihat Çakan, Medyascope’tan Hazar Dost’a yaptığı açıklamada olayı anlattı. Olayın yaşandığı yer ile evlerinin arasının çok yakın olduğunu söyleyen Nihat Çakan, oğlunun akşam ezanına kısa bir süre kala, “10-15 dakika arkadaşımla konuşacağım” diyerek evden çıktığını belirtti.

Barış Çakan ve arkadaşı, evlerine yakın mesafede bulunan Etimesgut’ta pazar kurulan mekanın civarında buluştuğu sırada akşam ezanı okunduğunu belirten baba Çakan, yanlarına duran arabanın müziğinin sesinin yüksek olması nedeniyle Barış Çakan’ın arkadaşının arabaya yaklaşarak, “Ezana saygınız olsun” diyerek müziğin sesini kısmalarını istediğini söyledi. Nihat Çakan, arabada bulunan üç kişinin, “Bize Müslümanlık mı öğretiyorsunuz” diye arabadan inerek oğluna ve arkadaşına saldırdığını söyledi. Nihat Çakan ayrıca, “Onlardan müziğin sesini kısmalarını istediği için üç kişi oğlumu benden aldı” dedi.

‘YERDE YATIYORDU YETİŞTİREMEDİK’

Nihat Çakan, oğlu evden çıktıktan 20 dakika sonra arkadaşının kendisini aradığını, “Biz kavga ettik, ikimiz de kaçtık. Barış eve geldi mi?” diye sorduğunu belirtti. Ardından oğlunun arkadaşıyla beraber olay yerine gittiğini söyleyen Nihat Çakan, “Biz gittiğimizde Barış yerde yatıyordu, hastaneye yetişemeden vefat etti” dedi.

Barış Çakan’ın cenazesi, Elvankent Söğüt Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan namazın ardından Elvankent Mezarlığı’na defnedildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum