Ankara Valiliği: Mamak'ta şarbona rastlanmadı

Ankara Valiliği: Mamak'ta şarbona rastlanmadı

Ankara Valiliği, 'Mamak'ta şarbon' iddialarını yalanladı. İddialar sosyal medyadan yayıldı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde şarbon hastalığına rastlandığına dair iddialar gündeme geliyor. Sosyal medyada yer alan Ankara’nın Mamak ilçesinde şarbon vakasına rastlandığı iddialarına Ankara Valiliği yanıt verdi.

Yapılan incelemeler sonunda Mamak’ta şarbon vakasına ve bulgusuna rastlanmadığını açıklayan valiliğin açıklaması şu şekilde; “Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında, Mamak ilçesinde şarbon hastalığı çıktığına dair kaynağı belli olmayan iddialar yer almaktadır.Yapılan incelemede, 09 Eylül 2018 tarihi itibariyle, Mamak ilçemizde herhangi bir şarbon vakasına ve bulgusuna rastlanmamıştır. Ayrıca yetkili birimlerimize bu yönde bir başvuru yapılmadığı tespit edilmiştir.Diğer taraftan, sağlık kurumları ile yapılan görüşmelerde, hastanelere şarbon şikâyeti ile yapılan herhangi bir başvuru da bulunmadığı anlaşılmıştır. Halkımızın bu tür asılsız iddialara itibar etmemesi ve yetkili makamlar tarafından yapılacak açıklamalara göre hareket etmesi hususu; Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.