Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ekmeğe zam yok, Ramazan pidesi 1 lira

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ekmeğe zam yok, Ramazan pidesi 1 lira

Ankara'da Halk Ekmek Fabrikası, zam yapmama kararı aldı. Pide 1 TL'den satılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘Halk Ekmeğe’ zam yapılmaması yönünde talimatı sonrası 250 gramlık ekmekler 70 kuruşa satılmaya devam edecek. Öte yandan ‘Halk Ekmek Ramazan Pidesi’ ise bu yıl 1 TL’den satışa sunulacak.

‘TÜM İMKANLARI KULLANMAYA KARARLIYIZ’

Başkentlilerin ucuz ve sağlıklı ekmek tüketebilmesi için ekmeğe zam yapılmayacağını yazılı açıklamayla duyuran Yavaş, “Vatandaşlarımızın ekonomisine katkıda bulanabilecek tüm imkanları kullanmaya kararlıyız” dedi.

‘KAPASİTE ARTIRILACAK’

Halk Ekmek Fabrikası, piyasada ekmek fiyatlarına yapılan artıştan sonra kapasite artırma kararı da aldı. Zamlardan önce günlük 750 bin adet ekmek ve ekmek çeşidi üreten Halk Ekmek, talebin artması üzerine kapasitesini 815 bine çıkardı. Yapılan açıklamaya göre üretilen ekmek kapasitesi kısa bir süre sonra 910 bine çıkarılacak.

YÜZDE 25 ZAMLANDI

Ankara Fırıncılar Odası’nın aldığı kararla Ankara’da 1 TL’den satılan ekmek yüzde 25 zamla 1 lira 25 kuruşa yükselmişti. Zamma gerekçe olarak artan girdi maliyetleri gösterildi. (DUVAR)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.