Áñez: Morales dönerse yargılanabilir

Áñez: Morales dönerse yargılanabilir

Bolivya'da Evo Morales'in istifasının ardından, kendini geçici devlet başkanı ilan eden sağcı senatör Jeanine Áñez, Morales'in Bolivya'yada yargılanabileceğini ifade etti. Áñez, askeri darbe ile iktidara gelmediğini savundu.

Bolivya’da başkanlık görevini yürüteceğini ilan eden Jeanine Áñez, Meksika’ya sığınan Evo Morales’in Bolivya’ya dönmesi durumunda yargılanabileceğini söyledi. Morales’in yargıç karşısına çıkması gerektiğini belirten Áñez, “Çünkü o ülkeyi en korkak şekilde terk etti. Bu ülkenin adalet sistemine hesap vermesi gerektiğini o da biliyor. Üstelik kendisine sığınma hakkı verildikten sonra siyaset yapmaya devam ederek tüm sığınma kurallarını çiğniyor” dedi.

Áñez, Soğuk Savaş döneminden kalma bir askeri darbe ile iktidara gelmediğini belirterek, “Artık devir değişti. Darbeler başka durumlarda olurdu. Bugün Bolivya’da olan şey insanların sandıklarda kullandığı oya sahip çıkması” dedi. Áñez, “Bu ilk defa olmuyor. 2016’de Morales referanduma giderek halka bir dönem daha aday olmasına izin verecek bir anayasa değişikliği yapma fikrini sordu. Halk ‘hayır’ dedi” diyerek devam etti.

Jeanine Áñez, ordunun siyasete dahil olmasıyla iktidara geldiği için bazı Bolivyalıların kendisini meşru görüp görmeyecekleri ile ilgili bir soruya ise “Hayır, Bolivya halkı yöneticilerini seçme hakkını yeniden kazandı. Bütün bu kaosun arkasında da bu yatıyor. Morales bizi 20 Ekim’de seçime götürdü ve açık bir seçim yolsuzluğuyla karşılaştık” yanıtını verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.