Anayasa Mahkemesi'nden Hasip Kaplan'a ret: 'Katil' denilmesine katlanacaksınız

Anayasa Mahkemesi'nden Hasip Kaplan'a ret: 'Katil' denilmesine katlanacaksınız

Anayasa Mahkemesi, Hasip Kaplan'ın Yeni Şafak gazetesinin 'Katil sizsiniz' başlıklı haberi nedeniyle yaptığı başvuruyu karara bağladı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Yeni Şafak gazetesinin 18 Ağustos 2011 tarihinde dönemin BDP milletvekillerinin fotoğraflarına da yer vererek yayınladığı ‘Katil Sizsiniz’ başlıklı haber nedeniyle eski Şırnak milletvekili Hasip Kaplan’ın yaptığı bireysel başvuruyu karar bağladı.

Kaplan, AYM’ye haberin ‘şeref ve itibarın korunması hakkını ihlal ettiği’ gerekçesiyle başvuru yapmıştı. AYM, iddianın kabul edilebilir olduğuna ancak şeref ve itibarın korunmasını isteme hakkının ihlal edilmediğine hükmetti.

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜYLE İTİBAR ARASINDA DENGE KURULMALI’

Anayasa Mahkemesi kararında ‘şeref ve itibarın korunması hakkı’ ile ifade özgürlüğü arasında bir denge kurulması gerektiğini savundu.

hutum.jpg

AYM ayrıca haberin eleştiri sınırlarını aşmadığını iddia etti. Kararda dönemin BDP Meclis Grup Başkanvekili Hasip Kaplan’ın fotoğrafını kullanılmasının da, siyasetçinin katlanması gereken yükümlülükler kapsamında bulunduğunu savundu.

karar-002.jpg

Basın Konseyi, haber nedeniyle Yeni Şafak gazetesini uyarmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.