Amedspor yöneticisi şikayetçi olduğu davada 'sanık' oldu!

Amedspor yöneticisi şikayetçi olduğu davada 'sanık' oldu!

Spor Toto 2. Lig Ankaragücü maçında darp edilen Amedspor yöneticisi Soran Haldi Mızrak, şikayetçi olduğu davanın iddianamesinde sanık olarak yer aldı.

Amedspor’un Ankaragücü ile 2016’da oynadığı deplasman maçında saldırıya uğrayarak darp edilen dönemin Amedspor yöneticisi Soran Haldi Mızrak ile 12 saldırgan hakkında 2 yıl 4 ay sonra ‘hakaret, tehdit, kasten yaralama’ iddiasıyla dava açıldı.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta Amedspor ile Ankaragücü 24 Haziran 2016’da oynadığı maçta sevinç gösterisinde bulunan şeref tribünündeki Amedspor yöneticilerine, Ankaragücü VİP taraftarlarınca saldırı gerçekleştirilmişti.

Saldırıda yaralanan Amedspor yöneticileri Nurullah Edemen, Nesih Aktepe, Ali Karakaş, Ekrem Yeşil ve Soran Haldi Mızrak ile taraftar Mevlüt Arslan, 12 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Yaşanan saldırıyla ilgili soruşturma başlatan savcı, iddianamesini tamamladı. Savcı, soruşturmayı 2 yıl 4 ayda tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede, Amedspor Kulüp yöneticisi Av. Soran Haldi Mızrak ile İmdat Biçer hem şikayetçi hem de şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede, Biçer ile birlikte Abdullah Karaata, Abdullah Orakcı, Ali Ertürk, Hasan Ekici, Kemal Çorum, Osman Gökçayır, Osman Keskinkaya, Levent Yılmaz, Mehmet Yiğiner, Mustafa Volkan Karaman ve Orhan Kılıç hakkında “hakaret, tehdit, kasten yaralama” suçlamasıyla 7 yıldan 32’şer yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, darp edilen Av. Mızrak hakkında ise 7 aydan 3 yıla kadar hapis talep edildi.

Açılan davanın ilk duruşması 5 Ocak 2019 tarihinde Ankara 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Görüntü İnceleme ve Tespit Tutanağı’nda da Av. Mızrak’la ilgili olarak, “Ankara 19 Mayıs Stadyumu protokol tribünde üzerinde gri renkli takım elbise bulunan misafir takım yöneticisini darp ettiği ve çekerek merdiven boşluklarına düşüren şahıslar içinde bulunan Hasan Ekici isimli şahıs olarak yapılan çalışmalarda tarafımızdan tespit edilmiştir” denildi. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.