Altın madencileri, yerlileri katletti iddiası

Altın madencileri, yerlileri katletti iddiası

Brezilya'da altın madencilerinin yaklaşık on yerliyi katlettiği iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Söz konusu kabile, 2008 yılında ilk kez görüntülenmişti.

Brezilya’da ilkel bir kabilenin yaşlaşık on üyesinin yumurta toplarken altın madencileri tarafından öldürülmesi iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada adı geçen kabile 2008 yılında ilk defa Amazon bölgesinde havadan görüntülenmişti ve modern şehirlerden izole olmalarıyla biliniyordu.

New York Times’ın haberine göre Breziya’nın federal savcıları yerlilerin öldürülme iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı. Brezilya’nın yerli ajansı Funai’nin ortaya çıkardığı iddialara göre, Kolombiya sınırındaki bölgede bazı altın madencileri bir barda yerlileri öldürdüklerinden övgüyle bahsetti.

‘SINIRLI BİLGİ VAR’

Funai’nin kordinatörü Leila Silva Burger Sotto-Maior, madencilerin cesetleri kesip nehre atmalarından övündüklerini, yerlileri ya öldürdüklerini ya da ölümlerine neden olduklarını öne sürdü. Savcısı Pablo Luz de Beltrand soruşturmanın başladığını doğrularken, konu hakkında detayları henüz veremeyeceklerini belirtti. Beltrad: “Takip ediyoruz ancak bölge çok geniş ve kabilelere ulaşım sınırlı. Funai’nin bile onlar hakkında sınırlı bilgisi var. Bu nedenle bu, hükümetin tüm departmanlarını birlikte çalışmasını gerektiren zorlu bir iş” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.