Altan kardeşler ve Ilıcak'ın tahliye talepleri reddedildi

Altan kardeşler ve Ilıcak'ın tahliye talepleri reddedildi

Gazeteci Ahmet Altan ve akademisyen Mehmet Altan'ın tutuklu olarak yargılandığı FETÖ davasında tahliye talepleri kabul edilmedi.

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da yargılandığı “FETÖ Medya Yapılanması Davası”nda tahliye talepleri reddedildi. Başbakanlığın, sanıkların mal varlıklarına el konulması talebi de kabul edilmedi. Bir sonraki duruşma 12 Şubat’ta görülecek.

‘DARBECİLİK İDDİASINI REDDEDİYORUM’

İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıklara savcının esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için söz verildi. Tutuklu sanıklardan Şükrü Tuğrul Özşengül, 15 Temmuz darbe girişimini öğrendikten sonra “Ben daha önce bütün televizyon programlarına çıkarak düşünce özgürlüğü kapsamında konuştum, anayasal hakkımı kullandım. Söylediklerimin hepsinin arkasındayım” dedi.

“Darbecilik iddiasını reddediyorum, kabul etmiyorum” diyen Özşengül, 20 gün önce kalp krizi geçirdiğini belirtti. Özşengül “Tutukluluğumun devamı demek ölüm fermanımı imzalamak demek. Beraatime ve sağlık durumumdan dolayı tahliyeme karar verilsin” diye konuştu.

AHMET VE MEHMET ALTAN SAVUNMA İÇİN SÜRE İSTEDİ

Mehmet Altan ise esas hakkındaki savunmasını yapmak için süre istedi ve savcının mütalaasını eleştirdi. Başbakanlığın mal varlığına el konulması talebine de değinen Altan, “Ben devlet memuruyum. Kazancım, mal varlığım zaten devletin kontrolü altında. Mal varlığı bildirimimi hep yapıyorum” dedi.

Ahmet Altan da, Başbakanlığın mal varlıklarına tedbir konulması talebini eleştirerek “Bunun gerekçesi, amacı nedir? Neyi amaçlıyor? Sindirme ve korkutma amacı var” ifadelerini kullandı ve esas hakkındaki savunmasını yapmak için süre istedi.

Söz alan avukatlar da müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

BAŞBAKANLIĞIN TALEBİ REDDEDİLDİ

Ara kararının açıklayan mahkeme heyeti, Başbakanlığın sanıkların mal varlıkları üzerine tedbir kararı konulması talebini reddetti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül’ün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme sanıklara ve avukatlara esas hakkında beyanda bulunmaları için duruşmayı 12 Şubat’a erteledi. (İSTANBUL/DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.