Alper Taş: Kaftancıoğlu'nun adaylık teklifinden Kılıçdaroğlu'nun haberi vardı

Alper Taş: Kaftancıoğlu'nun adaylık teklifinden Kılıçdaroğlu'nun haberi vardı

Alper Taş, CHP İstanbul İl Başkan Canan Kaftancıoğlu'nun Beyoğlu adaylığı teklifinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi olduğunu söyledi.

ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, CHP’den Beyoğlu Belediye Başkan adaylığı teklifinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde yapıldığını söyledi.

‘CHP’LİLERDE PARTİ ÇİZGİSİNE ELEŞTİRİ VARDI’

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, Tele 1 kanalında Ayşegül Doğan’ın sunduğu “Türkiye’nin Seçimi” programına katıldı. Adaylık teklifinden önce ÖDP Başkanlar Kurulu olarak sosyal demokratlarla çalışmalar yürüttüklerini belirten Taş, şunları söyledi:

“Adalet Yürüyüşü, sonrasında Adalet Kurultayı gerçekleşti. Orada bir etkinlikte konuştum, önümüzdeki dönem izlenmesi gereken siyasete ilişkin sol içerikli bir konuşma yaptım ve alkışlandı. Oradan şöyle bir mesaj aldık: CHP’nin izlediği çizgiye ilişkin bir eleştiri vardı, CHP üyeleri içerisinde. CHP’nin ötesinde sola ait insanlarda umutsuzluğun geliştiği bir dönemde Kemal beyin talebi, Canan arkadaşımız üzerinden bize geldi.”

‘TEKLİFİ BEKLEMİYORDUK’

Tekliften CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberi olduğunu ifade eden Taş, “Tekliften Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberi vardı. Teklif hiç beklemediğimiz bir şeydi, böyle bir hazırlığımız yoktu” dedi.

Doğan’ın “CHP’den milletvekilliği talebi almıştınız” hatırlatması üzerine Taş, “Bu farklı bir teklifti. Yerel seçim, milletvekilliği seçimi değil. Kabul etmememizin nedeni, son seçimde artık vekilliğin çok fazla bir manası kalmadı. Ama Beyoğlu çok önemli bir yer. Beyoğlu İstanbul’un kalbi. Aslında Türkiye’nin de kalbi. Bütün hayatın aktığı bir yer. Kültür, sanat, politika, çok inançlılık, çok kimliklilik… Toplumsal mücadele açısından önemli bir yer. Cumartesi Anneleri, 77 katliamı, Gezi direnişinin mekanı…” diye konuştu.

‘HDP’DEN DESTEK KONUSUNDA TEREDDÜDÜMÜZ YOKTU’

HDP milletvekili Meral Danış Beştaş’ın destek açıklamasını değerlendiren Alper Taş, “Teklifi tek başımıza değerlendirmedik, onlara da söyledik. HDP’den destek bekliyorduk. Meral arkadaşa teşekkür ettim az önce. Çünkü HDP’yle ayrı bir parti olmamıza rağmen çok ortak zeminlerde yan yana geldik, barış istedik, demokrasi istedik, Kürt sorununun demokratik ve barışçı çözümü konusunda yan yana durmaya çalıştık. Destek konusunda tereddüdümüz yoktu” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.