Alparslan Kuytul'un telefon görüşmelerine süresiz engelleme

Alparslan Kuytul'un telefon görüşmelerine süresiz engelleme

Furkan Vakfı'na yönelik dava nedeniyle cezaevinde bulunan Alparslan Kuytul'un telefon görüşmelerine "dışarıya talimat verdiği" gerekçesiyle kısıtlama getirildi.

Tutuklu olarak Bolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucu Genel Başkanı Alparslan Kuytul’un, cuma günleri ailesiyle yaptığı telefon görüşmelerine süresiz kısıtlama getirildi.

Kuytul’un eşi Semra Kuytul, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kararın daha önceki telefon görüşmesinin ses kaydının internet yayınlanmasıyla “talimat verdiği”nin gerekçe gösterildiğini aktardı.

Kuytul’un konuyla ilgili daha önceki savunmasının kabul edildiğini ifade eden Semra Kuytul, “Gerçekten skandal! Geçen salı Hocaefendi bana ‘ses kayıtlarının sosyal medyada paylaşımı konusu kapandı, şimdide dışarıya talimat veriyorsun diye savunma ver dediler’ demişti. Ben de ‘ne talimatı’ deyince, ‘kurban keseceğim’ dediği konuşmayı söyledi” dedi.

Kısıtlama kararının süresiz olduğunu belirten Kuytul, “Hatırlarsınız, ‘Arkadaşlarımın iyi bir İslam davetçisi olduğunu duyduğumda kurban keseceğim’ demişti. Ben de bu talimat mı dedim. O da ‘bu talimat değil, talimatı ben vermiyorum ama kimin verdiğini hatta kimin verdirttiğini tüm Türkiye biliyor’ diyerek Öcalan’ın mektubunu söyledi” ifadelerini kullandı.

Semra Kuytul’un paylaşımları şöyle:

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum