Alp Altınörs: Özeleştiri 'biz'im can suyumuzdur

Alp Altınörs: Özeleştiri 'biz'im can suyumuzdur

Eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Özeleştiri vermeyi düşünmüyoruz" sözlerini değerlendirdi. Altınörs, "Oysa özeleştiri 'biz'im can suyumuzdur" dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin “Demirtaş’ın yöntemi yanlış. Özeleştiri vermeyi düşünmüyoruz” açıklamasını değerlendirdi.

Twitter hesabından Temelli’nin açıklamasını paylaşan Altınörs, “Oysa özeleştiri ‘biz’im can suyumuzdur, değişim dönüşüm, yenilenme dinamiğimizdir” ifadelerini kullandı.

Tutuklu olarak cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 24 Haziran seçimini değerlendirdiği bir makale yazmıştı.

Demirtaş, makalesinde “Tabii ki, seçimlerde faşist bloğu geriletmek gibi net bir sonuç alma ihtimali vardı. Ancak çeşitli düzeylerde yaşanan basiretsizlikler, öngörüsüzlükler ve acemiliklerle bu fırsat iyi değerlendirilemedi. Bunda ben dahil, bütün yönetimin ciddi sorumluluğu vardır. Bu konuda halka açık bir şekilde, yeterli ve tatmin edici bir özeleştirinin verilmemiş olması da büyük bir eksikliktir” ifadelerine yer verdi.

Demirtaş’ın makalesini değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Eğer Selahattin Demirtaş bir eleştiri yapıyorsa bu kıymetlidir. Fakat yöntem yanlış. Bu tarz yazılar kurullarımızda değerlendirilir, eğer ortakça kamuoyuna açıklanması gerektiği düşünülürse o zaman açıklanır. Ancak özeleştiri vermeyi düşünmüyoruz” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.