Almanya'dan Türkiye'ye AB'yle normalleşme şartı

Almanya'dan Türkiye'ye AB'yle normalleşme şartı

Önümüzdeki hafta Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'tan, AB'yle ilişkilerin düzelmesi çağrısı yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yanıt geldi.

Almanya, Türkiye’den gelen AB’yle ilişkilerin düzelmesi çağrısına yanıt verdi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye-AB ilişkilerinin düzelmesi için Türkiye’de tutuklu olan Alman vatandaşlarının serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Almanya, Türkiye’de 50 Alman vatandaşının tutuklu olduğunu ve bu kişilerin sadece yedisi hakkında iddianame hazırlandığını, 35 Alman vatandaşına da Türkiye’den çıkış yasağı getirildiğini belirtiyor. Maas bugün bu konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu davaların çözülmesi lazım” dedi. Almanya Dışişleri Bakanı, “Böyle bir durum, sadece Almanya değil, AB ile de ilişkilerin normalleşmesi yönünde bir adım olur” dedi.

Maas, çarşamba günü yapacağı iki günlük Türkiye ziyaretinde bu konuyu gündeme getireceğini söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum