Almanya'dan SETA raporuna tepki

Almanya'dan SETA raporuna tepki

Almanya'nın Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Monika Grütters'den, SETA Vakfı'nın gazetecileri fişleyen raporuna tepki geldi.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) aralarında Alman medya kuruluşu DW Türkçe’nin de bulunduğu yabancı basın kuruluşlarının çalışanlarını fişlediği “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” adlı raporuna Almanya’dan da tepki geldi. Almanya’nın Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Monika Grütters, raporun ‘düşünce ve basın özgürlüğünü ayaklar altına alan bir demokrasi anlayışını’ yansıttığını söyledi.

‘ALMANYA GİRİŞİMLERDE BULUNACAK’

Grütters, “İçerikle ilgili eleştirilerin Deutsche Welle, Voice of America, BBC ve Euronews’da çalışan gazetecilerin özgeçmişlerini, sözde ideolojik görüşlerini ve özel paylaşımlarını yayınlayarak kişisel saldırılara dönüştürülmesi, bağımsız gazetecilik faaliyetlerini ağır şekilde tehlikeye atar, ayrıca düşünce ve basın özgürlüğünü ayaklar altına alan bir demokrasi anlayışını ortaya çıkarır” ifadelerini kullandı. Grütters, Almanya’nın Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığında AB üyesi ülkelerin kültür bakanlarıyla birlikte gazetecilerin korunması, aynı zamanda basın ve düşünce özgürlüğünün savunulması için girişimlerde bulunacağını ekledi.

Düşünce ve basın özgürlüğünün her demokrasinin vazgeçilmez koşullarını oluşturduğunu vurgulayan Grütters, “Bağımsız haberciliğin devlet kurum ve kuruluşlarını da rahatsız edebilmesi gerektiğine” işaret etti. Alman bakan, DW’nin tek yanlı haber yaptığı suçlamasını da reddettiğini belirterek, “DW’nin bağımsız ve tarafsız nitelikli haberciliği ile dünya çapında demokratik değerler ve insan haklarının korunmasının yanında olduğunu” belirtti. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.