Almanya'dan Çelik'e yanıt: Bu tekrarlanmamalı

Almanya'dan Çelik'e yanıt: Bu tekrarlanmamalı

AB Bakanı Çelik'in Almanya Dışişleri Bakanı Gabril'e yönelik eleştirilerine Berlin'den yanıt geldi. "İlişkilerimizde karşılıklı saygı önemli" diyen Bakan Roth "Böyle bir durum tekrarlanmamalı" ifadesini kullandı.

AB Bakanı Ömer Çelik’in Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’e yönelik bugün yaptığı açıklamalara Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth tarafından yapılan açıklamada, Çelik’in Gabriel’i “ırkçılar gibi konuşmakla” suçladığı ifadelerinin “incitici ve kabul edilemez” olduğu belirtildi.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Welt gazetesine açıklama yapan Devlet Bakanı Roth, böylesi bir durumun tekrarlanmaması gerektiğini vurgulayarak, ilişkilerin karşılıklı saygı esasına dayanması gerektiğine dikkat çekti.

Roth, iki ülkenin zor bir sınav döneminden geçtiğini belirterek, “Böyle bir dönemde mevcut siyasi görüş farklılıklarını karşılıklı saygı çerçevesinde iletmek daha da önemli bir hale geldi” diye konuştu.

AB Bakanı Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Gabriel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı gerginlik sonrası, Twitter üzerinden Gabriel’i eleştirmişti

Çelik, Twitter’daki 28 mesajında Gabriel’in “Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki açıklamalarının akıl tutulmasının ötesine geçtiğini” öne sürerek, “Gabriel, orijinal açıklamalar yapmıyor. Aşırı sağdan ve ırkçılardan kopya çekerek konuşuyor” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.