Almanya'dan Barzani'nin yanında Bağdat'a çağrı

Almanya'dan Barzani'nin yanında Bağdat'a çağrı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı Mesud Barzani, Berlin'de bir araya geldi. Barzani burada diyalog çağrısında bulundu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya gitti.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ve Barzani Berlin’de bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan Barzani, Bağdat’a diyalog çağrısında bulundu. Gabriel ise Barzani’nin diyalog çağrısına değinerek “Bağdat’ın diyaloğa talebine yanıt vermesini istiyorum” dedi.

Barzani “Bağdat ile anaysa çerçevesinde sorunları çözmek amacıyla ciddi bir diyaloğa hazırız. İstikrar ve refah uğruna Irak Anayasası uygulanmalı. Peşmerge Güçleri’ne verilen eğitim desteği sürdürme kararı alan Almanya hükümetine teşekkür ediyoruz” açıklaması yaptı.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum