Almanya’daki Suudi temsilciliklerine kamera önerisi!

Almanya’daki Suudi temsilciliklerine kamera önerisi!

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in dış politika uzmanı Elmar Brok, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından Suudi temsilcilerine güvenlik kameraları yerleştirilmesini önerdi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi sonrasında, Suudi Arabistan’ın Almanya’daki diplomatik temsilciliklerinin güvenlik kameralarıyla izlenmesi çağrısı yapıldı.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Elmar Brok, “Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin haberlerin son derece kaygı verici olduğunu” söyleyerek şöyle devam etti:

“Bu nedenle ciddi bir durum halinde orada neler olup bittiğini bilebilmemiz için Almanya’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği ve konsolosluğunu video ile izlemenin hukuken mümkün olup olmadığını araştırmamız gerekiyor” dedi.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre, Suudi Arabistan’ın Berlin’deki büyükelçilik binasının yanı sıra Frankfurt’ta bir konsolosluk binası bulunuyor. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.