Almanya'da zehirli yumurta alarmı

Almanya'da zehirli yumurta alarmı

Alman hükümeti 'Yumurtalarda böcek ilacı bulundu' dedi. Yumurtaların satışı durdu.

Almanya zehirli yumurta alarmında. Ülke, komşusu Belçika ve Hollanda’nın zehirli böcek ilacı maddesi fipronil bulunan yumurtaları toplatmasının ardından özellikle ilacın kullanıldığı düşünülen Aşağı Saksonya Eyaleti’nde adeta alarma durumuna geçti. Belçika ve Hollanda’da ise birçok çiftlik faaliyetini geçici olarak durdurdu. Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Christian Schmidt, çiftlik hayvanlarında kullanılması yasak olan Fipronil adlı böcek ilacının yumurtalarda tespit edildiğini söyledi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Bakan Schmidt, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, Belçika’da Fipronil adlı böcek ilacının hayvanlarda kullanılmasına izin verilen bir dezenfektan madde ile karıştırıldığını belirtti.

Şu an için nihai bir değerlendirme yapamayacaklarını ifade eden Schmidt, “Alman hükümeti, yumurtalarda böcek ilacı Fipronil’in tespit edilmesini ciddiye alıyor” dedi. Son 48 içinde yapılan araştırmaların Almanya’nın daha önce varsayılandan daha fazla etkilendiğinin ve 12 eyalette Fipronil içeren yumurtanın görüldüğünü belirten Schmidt, bu konuda kilit rolü Aşağı Saksonya ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinin aldığını aktardı.

SÜPERMARKETLER YUMURTA SATIŞLARINI DURDURDU

Schmidt, bu yumurtaların nereye satıldığı ve başka hangi ürünlerde kullanıldığının araştırıldığını kaydetti. Bakanlığın www.lebensmittelwarnung.de adlı internet sitesinde de tüketicilerin bu konudaki uyarılarla ilgili bilgi alabileceğine işaret eden Schmidt, herkesin yumurtaların üzerinde bulunan mühürden bu yumurtaların nerede üretildiğinin görebileceğini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.