Almanya'da kalabalık masa uyarısı: Virüs bulaşabilir

Almanya'da kalabalık masa uyarısı: Virüs bulaşabilir

Korona virüsü salgınında vaka sayılarının yeniden arttığı Almanya'da, sosyal yaşam konusunda yeni uyarılar yapılıyor. Robert Koch Enstitüsü, yüksek sesle konuşma, gülme, açık alanda kalabalıklar ve grup halinde çıkılan yemekler konusunda dikkat edilmesini

Almanya’nın kamu sağlığı kuruluşu Robert Koch Enstitüsü (RKI), ülkede artan vakalar nedeniyle yaptığı açıklamada korona virüsünün bulaşma şekilleri konusunda uyarıda bulundu. Kurum, yüksek sesle konuşmanın, gülmenin ve grup halinde masaya oturmanın bulaş riskini artırdığına dikkat çekti.

YÜKSEK SESLE KONUŞMA, GÜLME, ŞARKI SÖYLEME 

RKI, virüs bulaşmasında uzun süreli yüz yüze temasın önemli rol oynadığına dikkat çekerek, hava yoluyla damlacık yayılımının özellikle yüksek sesli konuşma, şarkı söyleme ya da gülme sırasında arttığına işaret etti.

KAPALI ALANDA 1.5 METRE YETERLİ OLMAYABİLİR

Kapalı mekanlarda yayılım riskinin önemli ölçüde arttığı ve bu riskin 1,5 metrelik sosyal mesafenin korunduğu durumlarda da mevcut olduğu kaydedildi.

‘GRUP HALİNDE MASAYA OTURMAKTAN KAÇININ’

RKI, 1,5 metrelik mesafenin altına inildiğinde ve maske takılmadığında açık alanlarda da bulaş riskinin önemli ölçüde arttığına dikkat çekerek açık havada insan kalabalıklarından ya da grup halinde masaya oturmaktan kaçınılmasını istedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.