Almanya, ‘yeni’ Türkiye politikasını ‘gözden geçirebilir’

Almanya, ‘yeni’ Türkiye politikasını ‘gözden geçirebilir’

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Antalya’da iki Alman vatandaşının gözaltına alınmasına ‘kararlı bir tepki’ vermeleri gerektiğini söyledi.

Almanya’dan tatile gelen Türk asıllı iki Alman vatandaşı, ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında Antalya Havalimanı’nda gözaltına alınmış, durum Almanya Dışişleri Bakanlığı’na da bildirilmişti.

‘Belki de gözden geçirmemiz gerek’

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre Alman hükümetinin Türkiye politikasında yeni rota değişikliğine gittiğini hatırlatan Merkel “Ancak bugün ortaya çıkan durumun ardından belki de bu politikayı yeniden gözden geçirmemiz gerekli” diye konuştu.

‘Kararlı bir tepki vermeliyiz’

“Bu tür gözaltıların çoğu, tamamen bir dayanaktan yoksun. O nedenle burada kararlı bir tepki vermeliyiz. Bunların bizim hukuk devleti ilkelerimizle bağdaşır hiçbir yanı yok” diyen Almanya başbakanı, bu koşullar altında Türkiye’yle Gümrük Birliği’nin genişletilmesinin söz konusu olmadığını yineledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.