Almanya: Riyad'a silah satmak istemiyoruz

Almanya: Riyad'a silah satmak istemiyoruz

Almanya resmi makamlarınca yapılan açıklamada, Kaşıkçı cinayeti aydınlatılmadan Riyad'la herhangi bir silah anlaşması yapılmayacağı belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, “Cemal Kaşıkçı soruşturması tamamlanmadan Riyad’a silah satmak istemiyoruz” açıklamasını yaptı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünün açıklanmasının ardından, hala olayın tam olarak aydınlatılmadığını belirterek, Suudi Arabistan’dan bu konuda şeffaflık talep ettiklerini söyledi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünün doğrulanmasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass ortak bir açıklama yaptı. Ortak açıklamada “Bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz. Suudi Arabistan’dan Kaşıkçı’nın ölüm nedeni konusunda şeffaflık bekliyoruz. İstanbul’daki konsolosluktaki olaylar hakkında erişebilir bilgiler yeterli değil” dendi.

Maas ve Merkel, Kaşıkçı’nın dostları ve ailesine taziyelerini ileterek Suudi gazetecinin ölümünde rol oynayanların bundan sorumlu tutulmalarını istedi.

AVRUPA’DAN TEPKİLER 

Avrupa Birliği ise, Riyad yönetimine “Kaşıkçı’nın ölümüyle iligili detaylar ve 1963 Viyana Konsolosuluk Sözleşmesi’nin şok edici şekilde ihlali çok endişe vericidir” tepkisini gösterdi. Fransa Dışişleri Bakanlığı ise, “Birçok soru hala cevapsız” açıklamasını yaptı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.