Almanya: ABD Irak'ta askeri eğitimi askıya aldı

Almanya: ABD Irak'ta askeri eğitimi askıya aldı

Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi El Mühendis'in ölümünün ardından Almanya, Irak ordusuna verdiği askeri eğitimi askıya aldı.

Bağdat’ta İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi’nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis’in ölümüne sebep olan hava saldırısının ardından ABD ve müttefikleri, Irak ordusuna verdikleri askeri eğitimleri askıya aldı. Reuters ajansının aktardığı haber, üst düzey bir Alman subayının Alman milletvekillerine yazdığı bir mektuba dayandırılıyor.

Alman Korgeneral Erich Pfeffer’in yazdığı 3 Ocak tarihli mektupta “Irak’ın güvenlik ve silahlı kuvvetleri için eğitim geçici olarak askıya alındı” ifadeleri ve ABD’li general Pat White’ın Irak’ta İçsel Çözüm (OIR) operasyonu altında konuşlu güçlerin koruma seviyelerini arttırma yönünde karar aldığı bilgisi de yer alıyor. Reuters ajansının aktardığına göre mektup, Alman parlamentosunun savunma ve dış ilişkiler komitesine gönderilmiş.

Alman generalin, mektupta “Talimat, Irak’ta İçsel Çözüm Operasyonu’nda yer alan tüm ortak ülkeler için geçerlidir” diye kaydettiği ifade edildi. Almanya, daha önce ABD önderliğindeki İçsel Çözüm Operasyonu kapsamında Irak’a yaklaşık 120 asker göndermişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.