Alkole enflasyon zammı yapılacak

Alkole enflasyon zammı yapılacak

3 Temmuz Pazartesi günü alkole 6 aylık ÜFE zammı yapılacak. Sigara ise bu defalık kapsam dışı tutuldu.

Hükümet, temmuz ayında ÜFE (Üretici Fiyatları Endeksi) farkını sigaraya yansıtmaktan vazgeçti. Alkole ise 3 Temmuz Pazartesi günü ÜFE zammı yapılacak.

Yasa gereği alkol ve sigaraya ocak-temmuz aylarında geçmiş 6 aylık ÜFE oranı kadar otomatik zam yapılıyor. Temmuz dönemi için Bakanlar Kurulu kararıyla bu zammın sigaraya uygulanmaması kararı alındı.

Karar bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Erteleme kararında alkol ürünleri yer almadığı için pazartesi günü açıklanacak ocak-haziran dönemi enflasyonu oranında alkollü içeceklerin ÖTV’si aratacak. Dolayısıyla bu ürünlerinin fiyatlarına zam gelecek.

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre, Maliye Bakanlığı’nın konuya ilişkin açıklamasında ise şöyle denildi: “Bugünkü Resmi Gazete’de sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan ÖTV tutarlarına ilişkin 2017/10462 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmıştır.

Sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan maktu ve asgari maktu ÖTV tutarları, her yıl ocak ve temmuz aylarında TÜİK tarafından ilan edilen Yİ-ÜFE oranı kadar artırılmaktadır.

Bu yılın Temmuz-Aralık dönemi için ise 2017 yılı enflasyon gelişmeleri ve yılsonu hedefleri göz önünde bulundurularak, sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan söz konusu maktu ve asgari maktu ÖTV tutarlarının artırılmaması uygun görülmüştür.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.