Alican Uludağ: Cumhuriyet mağduru verir

Alican Uludağ: Cumhuriyet mağduru verir

Cumhuriyet gazetesinde 'Kavala ve Demirtaş' tartışmaları devam ediyor.

Cumhuriyet gazetesinin yeni yazarı Bartu Soral, geçtiğimiz günlerde yayınlanan yazısında gazetenin yayın çizgisine yönelik eleştirilerde bulunarak, Cumhuriyet’in Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’a dair haber ve röportajlara yer vermesine tepki gösterdi. AİHM’in Demirtaş hakkındaki kararının haberleştirilmesini bile eleştiren Soral, “Acaba yarın AİHM’den örneğin Apo için, Nazlı Ilıcak için de bir karar çıkarsa; ‘diren Apo, diren Nazlı’ mı denilecek” diye yazmıştı. Soral, yazısında, “Basılı gazetenin bir yerlerinde, internet sayfasında, sık sık; ya Kavala, ya ‘Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz’ diyen Selahattin Demirtaş, ya üst perdeden bir HDP haberi/röportajı, ya bir köşe yazısına rastlıyorum…” dedi.

Gazete içinde de tartışmalara neden olan yazıya bir tepki de Cumhuriyet’in Ankara muhabiri Alican Uludağ’dan geldi.

Uludağ, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet gazetesi yalnız Cumhuriyetin bilimsel ve yaygın anlatımıyla demokrasinin savunucusudur. Hukukun üstünlüğü gazetenin yayın politikasının temelidir. Hukuksuzluğun mağduru olan herkesin haber değeri vardır. Kişinin kimliğine, düşüncesine bakılıp haber yapılmaz” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.