Ali Koç, TRT'de yayınlanan filmi kaldırttı: Seçim için değildi

Ali Koç, TRT'de yayınlanan filmi kaldırttı: Seçim için değildi

DEİK için 3 ay önce çekilen bir kamu spotunun TRT'de Dünya Kupası yayınında gösterilmesine Ali Koç'tan tepki geldi. Koç'un başvurusu üzerine film kaldırıldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) için Nisan ayında çekilen bir tanıtım filmi 24 Haziran seçimleri öncesinde TRT’de yayımlandı. Fenerbahçe Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç’un talebi üzerine sosyal medyada ‘seçim propagandası’ olarak yorumlanan film yayından kaldırıldı.

DÜNYA KUPASI’NDA GÖSTERİLDİ

Dünya Kupası’nda oynanan Rusya-Mısır grup maçının arasında gösterilen ve seçimlere 5 gün kala bir kamu spotu gündem oldu. Türkiye’nin önde gelen iş adamlarının birlik ve beraberlik mesajlarını verdiği reklam filmi sosyal medyada ‘seçim propagandası’ olarak yorumlandı.

Reklam filmi yayınlandıktan sonra Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç filmin yayından kaldırılması için yetkilileri aradı ve film yayından kaldırıldı. Reklam filminde, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Koç ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gibi isimler bulunuyor. Koç Holding’den Ali Koç imzası ile yapılan açıklamada reklam filminin Nisan ayında DEİK toplantısı için çekildiği ve televizyonda farklı bir versiyonunun yayımlandığı vurgulandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.