Albayrak: Yılı pozitif büyümeyle kapatacağız

Albayrak: Yılı pozitif büyümeyle kapatacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019'u pozitif büyümeyle kapatacaklarını öne sürdü. Albayrak, tüketim harcamalarının da artmasını beklediklerini söyledi.

Yeni Ekonomi Programı’nı açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, klasik hale getirdiği ‘ekonomik dengelenme’ ve ‘değişim’ söylemi üzerine bir sunum yaptı. Ağustos ayında zirve yapan kur ataklarının etkisinin atlatıldığını iddia eden Albayrak, ekonomik disiplinden taviz vermediklerini, ‘yumuşak inişi’ sağladıklarını ifade etti. ‘Ekonomik dengelenme’yi koruyarak 2020 hedeflerini hayata geçireceklerini söyledi. Albayrak, daha önce açıkladıkları ekonomik eylem planının yüzde 70’ini de hayata geçirdiklerini öne sürdü. Enflasyonu yüzde 5’in altına çekmeden ekonomide ‘bir üst lige’ sıçrayamayacaklarını vurgulayan Albayrak, bu hedefi yakalamada kararlı olduklarını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Türkiye’nin 2020-2022 dönemini kapsayan üç yıllık Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) Ankara’da düzenlediği sunumla kamuoyuyla paylaştı. Albayrak’ın sunumunda enflasyon, cari açık, istihdam, büyüme, ihracat, gibi temel makro göstergeler üzerinde durdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.