Albayrak: 787 firma konkordatodan çıktı

Albayrak: 787 firma konkordatodan çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 8 milyar liralık kredi ve 787 firmanın konkordatodan çıktığını söyledi. Ekim-Kasım-Aralık 2018'de 1200'ün üzerinde firma iflas koruma başvurusu yapmıştı.

Ekonomik kriz nedeniyle firmaların konkordato (iflas koruma) başvuruları sürüyor. Geçen yıl yüzlerce firmanın zaten konkordatoya gitmesi nedeniyle başvurular azalmakla birlikte devam ediyor.

Geçen yılın ekim ayında 457, kasım ayında 483, aralık ayında da 326 konkordato başvurusu yapılmıştı. Bu yılın ocak ayında 167, şubatta 165, martta ise 97 başvuru yapıldı. Bu sayı 12 Nisan 2019 tarihi itibariyle de 40 oldu.

Sosyal medya hesabından konkordato süreçlerine ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sıklıkla kullandığı ‘ekonomide dengelenme’ süreci vurgusu yaparak “Dengelenme sürecinin etkisi ve bankalarımızın aldığı sorumluluk ile konkordatoları gündemimizden çıkarıyoruz. Başvurular bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 3’te 2 oranında düştü. 8 milyar liralık kredi ve 787 firma konkordatodan çıktı” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.