Aksu mezarı başında anıldı

Aksu mezarı başında anıldı

Suruç Katliamında hayatını kaybeden Yüksekovalı İngilizce Öğretmeni Süleyman Aksu, ölümünün 5.yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Kobanêli çocuklara oyuncak götürmek için Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde 20 Temmuz 2015 tarihinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğünde bir araya gelenlere yönelik IŞİD’in canlı bombalı saldırısında hayatını kaybeden Yüksekovalı İngilizce Öğretmeni Süleyman Aksu mezarı başında oyuncak ve çiçeklerle anıldı.

Aksu'nun Orman mahallesindeki mezarını; ailesi ve yakınlarının yanı sıra HDP Yüksekova ilçe Eş Başkanı Abdülkerim Akdoğan ve HDP Yüksekova İlçe Teşkilatı yönetici ve üyeleri ile arkadaşları ziyaret etti.

Aksu'nun mezarını oyuncak ve çiçeklerle süsleyen ziyaretçiler, çevredeki çocuklara oyuncak, diğer ziyaretçilere de çiçek dağıttı.

Orman Mahallesi Mezarlığı’ndaki anma esnasında kısa bir açıklamada HDP Yüksekova ilçe Eş Başkanı Abdülkerim Akdoğan, “ 33 arkadaşımızı buradan anıyoruz. Her biri başımızın tacıdır aynı zamanda onların hukuki mücadelesinin takipçisi olacağız. Failleri ortaya çıkana dek mücadeleyi bırakmayacağız hukuki boyutlarıyla haklarını sonuna kadar aramaya devam edeceğiz.” dedi.

Aksu’nun annesi Kudret Aksu oğlunun ölümünün 5.yıl dönümünde oğlunun mezarı başında “5 yıl önce bugün 33 gencimiz Suruç’ta hayatını kaybetti. Sağ olduğumuz sürece 33 evladımızı unutmayacağız. Adalet ve barış istiyorum. Oğlum İngilizce öğretmeniydi devletin öğretmeniydi. Suruç’taki patlamada oğlum hayatını kaybetti. Bir anne olarak annelerin yüreği daha fazla yansın istemiyorum. Benim oğlum barış için oradaydı annesi olarak oğlumun barış talebi benim de talebimdir barış istiyoruz.” dedi.

Aksu’nun mezarı başında çiçek ve oyuncak dağıtıldı.

2222.jpeg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.