Akşener'in evine giden gruba soruşturma

Akşener'in evine giden gruba soruşturma

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde toplanan MHP'li grup hakkında soruşturma başlatıldı. Olayı 'nümayiş' olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Soylu, takibat için valiliğe talimat verildiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önüne giderek slogan atan MHP’li grup hakkında hükümet kanadından ilk açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.

Soylu, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evininin önündeki nümayiş konusunda gerekli takibatın yapılması hususunda hemen İstanbul Valiliği talimatlandırılmıştır” dedi.

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği de, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Dün  saat 23.30 sıralarında İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in konutunun önünde meydana gelen izinsiz gösteri ve protesto eylemine katılanlar hakkında adli mercilere intikal ettirilmek üzere Valiliğimizce derhal tahkikat başlatılmıştır. Sayın Genel Başkan’ın konut güvenlik tedbirlerinin kaldırılması yönündeki farklı tarihli iki talebine rağmen konut çevre güvenliğini sağlamakla görevli polis ekibi Valiliğimizce görevine devam ettirilmektedir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilimizin huzur ve sükûnuna yönelik her türlü eylem ve kişi hakkında yasaların verdiği görev ve yetkiler tereddütsüz yerine getirilecektir” denildi.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle!” açıklaması sonra dün akşam saatlerinde bir grup Meral Akşener’in evinin önüne giderek, sloganlar atmıştı.

Gruba tepki gösteren Akşener ise “El çocuklarıyla ben yiğitlik yapmadım hayatımda. Dolayısıyla yüreği yeten kendisi gelecek. Ben buraya gelen elli kişiden şikayetçi olmadım. Çünkü onlar gariban çocuklar, talimat verildiler, geldiler” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.