Akşener'den Erdoğan'a çağrı: Meclis'e bilgi vermesi gerekiyor

Akşener'den Erdoğan'a çağrı: Meclis'e bilgi vermesi gerekiyor

İYİ Parti lideri Akşener, S-400 alımından sonra ABD ve Rusya'yla ilişkilerin nasıl olacağı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a TBMM'ye bilgi verme çağrısı yaptı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) bilgilendirilmesini istedi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın teknik bilgiler verdiğini söyleyen Akşener, “Ama siyasi yönelimi bilmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının sadece parti liderliklerine değil, Meclis’e de bu konuda bilgi vermesi gerekiyor” dedi.

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel web sitesinde yayınladığı yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rusya’dan satın alınan S-400 hava savunma sistemleriyle değerlendirmesine yer verdi. “Karanlıkta kaldık” diyen Akşener, hava savunma sistemi alınması konusunda devletin yanında olduklarını söyledi.

Akşener, “Milli meseledir, ülke güvenliğidir diye S-400 alımı konusunda devletin yanında duruyoruz ama bu konuda bize verilmiş tatmin edici bir bilgi yok. Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar bazı teknik bilgiler verdi ama siyasi yönelimi bilmiyoruz” diye konuştu.

S-400 alımından sonra Türkiye’nin ABD, NATO ve Rusya ile ilişkilerinin nasıl olacağı hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’yi bilgilendirmesi gerektiğini belirten Akşener, şöyle devam etti:

“Rus füzeleri almamız artık Rusya’nın dost ve müttefik, ABD’nin düşman olduğu anlamına mı geliyor? Türkiye’nin tehdit algısı mı değişti? Diğer muhalefet partileri adına konuşamam ama onların liderliklerine de bu konuda bir bilgi geldiğine dair duyumum yok. Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren, ciddi bir konu bu. Sayın Cumhurbaşkanının sadece parti liderliklerine değil, Meclis’e de bu konuda bilgi vermesi gerekiyor.”

YAZININ TAMAMI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.