Akşener: Yeni düşman benim, hadi oradan

Akşener: Yeni düşman benim, hadi oradan

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti'nin kendisini "düşman ilan ettiğini" söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Mersin’de ortak miting düzenledi.

Mitingde konuşan Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik açıklamalarını eleştirdi. Akşener, “Tehditler, küfürler, iftiralar gırla gidiyor. Bir ittifaka ‘zillet’, ‘illet’ diyen o dilin sahipleri, bugün ağlaya ağlaya ‘Ben millete terörist der miyim?’ diyor. Dedin kardeşim, dedin. Ben de sana ayna tuttum. Buyur mahkemeye ver. Buyur hakimlerine ‘Bu kadını tutuklatacağım’ de” ifadelerini kullandı.

“Sizin dertlerinizi konuşmamamız için bize böyle bir savaş dili ile saldırıyor” diyen Akşener, “Yeni düşman benim. Hadi oradan. Sizi tehditle korkutmak istiyorlar. Her seçimde bir düşman ilan etti. Bugün ben PKK’lıymışım. Kandil’le sözleşme imzalamışım, Temel Karamollaoğlu ile beraber” şeklinde konuştu.

‘MİLLİ İRADEYE İHANET ETTİ’

Kendisinin ve Millet İttifakı’nın CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş’ın tehdit edildiğini söyleyen İYİ Parti lideri Akşener, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı olmayı istedi, cumhurbaşkanı yaptık. O da yetmedi arkadaş, başkan olmayı istedi, başkan oldu. Bütün bunların kaynağı aziz milletimizdir, milli iradedir. Bugün Mansur Yavaş’ı tehdit ediyorsa Meral Akşener’i hapisle tehdit ediyorsa milli iradeye ihanet etmiştir. Çocuklarımızın, gençlerimizin kayırma ile torpil ile geleceklerini, umutlarını elinden almıştır. Her 4 kişiden 1’i genç işsizdir. Gençlerimize ihanet etmiştir. EYT’lilere, hakkı olan insanlara ‘türedi’ diyerek, onlara ihanet etmiştir. 24 Haziran’da memurlarımız için söyledi. 3600 ek gösterge bekleyen kardeşlerime ihanet ettin. Tencereyi kaynatamayan kadınlarımıza ihanet Bunları konuşturmamak için hepimizi ‘PKK’lı’ yaptı. Sen dönüp, 11 milyon oy almış Cumhuriyet Halk Partisi seçmenine, 5 milyon oy almış İYİ Parti seçmenine, 1 milyon oy almış Demokrat Parti ve Saadet Partisi seçmenine ‘illet’, ‘zillet’, ‘terörist’ dedin; inkar etme Erdoğan.”

UYSAL: DEMOKRASİMİZİN OKSİJENİ BİTTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in ardından konuşma yapan DP Genel Başkanı Uysal ise “Türkiye’nin çok derinden işleyen problemleri var; ama ne köylünün ne çiftçinin ne esnafın, bu milletin kadınlarının, gençlerinin hiçbir meselesi, iktidar sahipleri istiyor ki konuşulmasın” dedi.

“Bugün Türkiye sistematik bir yıkım ile karşı karşıya” diyen Uysal, “Bu ülkenin milli ve manevi değerlerini siyasi alanda bir kavga unsuru yapmak isteyenler var. Demokrasimizin oksijeni bitmiştir. TBMM’de grubu olan bir siyasi partinin genel başkanı olan Sayın Meral Akşener’i hapisle tehdit ediyorlar. Yuh olsun” dedi.

KOCAMAZ: DEMİRDEN KORKSAYDIK TRENE BİNMEZDİK

Adaylık başvurusunun geç verilmesi nedeniyle aday olamadığını hatırlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da “Mersin üzerinden demokrasiyi hançerliyorlar; ama bu hançeri 31 Mart’ta el ve gönül birliği ile çıkaracağınıza yürekten inanıyoruz. Demokrasiye inanan insanlar olarak demirden korksaydık trene binmezdik. Mersinliler kendilerine yapılan bu hakareti kabul etmediler, etmeyecekler. Sizlerde ricamız; demokrasi için çocuklarınız için Mersin, ülkemiz, birlik ve beraberliğimiz için oyunuzu mutlaka kullanmanız” diye konuştu.

YILMAZ: KIRATIMA BİNDİM GELİYORUM

DP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ayfer Yılmaz ise “Kıratıma bindim ve geliyorum. Arkamda mısınız? Gelin, öncelikle Mersin’in ne olduğunu 31 Mart’ta gösterelim. 1 Nisan sabahı ile hizmetlere başlayalım. Mersinimizi yeniden yıldız yapmak için ben hazırım” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.