Akşener: Tansu Çiller açıklama yapmak zorundadır

Akşener: Tansu Çiller açıklama yapmak zorundadır

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Elazığ'a gitti.

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Malatya ve Elazığ’da miting düzenledi. Akşener, Elazığ’daki konuşmasında kendisiyle ilgili bir iddiayla ilgili Tansu Çiller’in açıklama yapmasını istedi. Akşener, “Çiller demiş ki, ben 28 Şubat’ta devlet belgelerini ABD’ye satmışım. Yalnız bu belgeleri görenler AKP’de milletvekili. Çiller o devrin başbakanı olarak açıklama yapmak zorundadır” dedi.

Sözcü gazetesinin haberine göre Meral Akşener, Malatya’da miting düzenledi. Tarımda çalışan kadınlara sigorta desteği verileceğini söyleyen Akşener, “Kadınlarımızın özellikle de tarım sektöründe çalışan kadınların sigortalarını devlet verecek. Biz bunları söylediğimizde kaynak nerede diyorlar” dedi. Akşener kaynakları şöyle açıkladı:

Birinci kaynak: Bugüne kadar çalıp cebinize doldurduklarınızı geri alacağız.

İkinci kaynak:  Yıllık 8 milyar lira tutan araba kiraları var. Gelini, kızı, damadı biniyor. Onlara inin arabalardan diyeceğim. Vatandaşın parasıyla bakan çocukları lüks içinde yaşamayacak

Üçüncü kaynak: Devlet satın almalarını tek çatı altında toplayıp yüzde 10 tasarruf elde edeceğiz.

Dördüncü kaynak: Başbakan durup dururken ‘Meral Akşener TİKA ve AFAD’ı kapatacak’ dedi. Ben öyle bir şey demedim. Biz bu kurumları denetleyeceğiz dedik. Sonra ben bunlar neden bu kadar hopladı diye merak ettim bu kurumları araştıralım dedim. TİKA yıllık 8 milyar dolar harcama yapmış. Ve bu para sizin milletin cebinden çıkmış. Ne yapmışlar bu parayla? Mugadişu’ya yol yapmışlar, Tanzanya’ya okul yapmışlar. Milletine harca o parayı.

Akşener’in konuşmasından satır başları:

ZARAR ETMEYECEKSİNİZ: Malatyalı bir profesör arkadaşımdan aldığım bilgiyi paylaşıyorum. Malatya’da 2 milyona yakın kayısı ağacının kesildiğini duydum. Yüz yıllardır kayısının yetiştirildiği, adının kayısı ile anıldığı bir kentte bu kadar ağacın kesilmesi çok vahim. Neden kesiliyor? Çünkü zarar ediyor. Size söz veriyorum kayısı üretiminde zarar etmeyeceksiniz.

AYLIK 500 LİRA MAAŞ VERECEĞİZ: Fabrikalar kapatıldı, kayısı ağaçları kesiliyor. Gençler işsiz. Çok güçlü kadrolar hazırladık. Ciddi projeler hazırladık. Öyle çılgın projeler değil. Ben bunları söylediğim zaman hemen ‘kaynak’ nerede diyorlar. Ceplerinden alacağım. 28 Şubat’ta tankların karşısında durmuş beni, sizin çöp kamyonlarınız mı durduracak! Önce gençlerin iş bulmasını sağlayacağız. Yıllık 50 milyon dolar yatırım yapıp her yıl fabrika kuracağız. 5 yıl içinde işsizlik oranını yüzde 5’lere 6’lara kadar düşüreceğiz. İşsizliği düşürene kadar işsizlik gençlerimize aylık 500 lira maaş vereceğiz.

‘AĞIR ABİ GEZENLERİN İPLİĞİNİ ÇIKARACAĞIM’

DHA’nın haberine göre Meral Akşener, daha sonra Elazığ’da düzenlenen mitinge katıldı. Akşener kendisi ile ilgili sosyal medyada dolaşan bir iddia konusunda eski Başbakan Tansu Çiller’i açıklama yapmaya çağırdı.

Akşener, “Sosyal medyada bir şey dolanıyor. Çiller demiş ki; ben 28 Şubat’ta devlet belgelerini ABD’ye satmışım. Yalnız bu belgeleri görenler AKP’de milletvekili. Buradan ilan ediyorum. Sayın Çiller bunun doğru veya yalan olduğunu açıklamak zorundadır. Bir başbakan olarak, o devrin başbakanı olarak açıklama yapmak zorundadır” dedi.

Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın kendisine teşekkür ettiği aktaran Akşener, şunları söyledi:

“Belinde silah olanlardan kimlerin titrediğini, kimlerin kaçtığını, kimlerin korkudan titrediğini açıklamak zorundadır. Tek başına bırakılıp 10 gün telefonu çalmayan birisiyim. Ağır abi gezen herkesin ipliğini pazara çıkarmazsam Akşener değilim. Rahmetli Erbakan’ın teşekkür ettiği tek kişiyim ben. Meral Akşener’e dil uzatırken herkes dikkatli olacak. Her türlü karartma ve hakaret oyunları oynanmaya devam ediliyor.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.