Akşener: Son günlerde gördüklerimiz çok sevindirici

Akşener: Son günlerde gördüklerimiz çok sevindirici

Meral Akşener, kuracağı partiye ilişkin "Biz siyasi yelpazede bir alan doldurmak için yola çıkmış değiliz" açıklaması yaptı. Akşener, siyasi söylemde son dönemde yaşananlara da dikkat çekti.

Meral Akşener, devam eden parti kurma çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Twitter üzerinden yazılı bir açıklama yayınlayan Akşener “Siyasi çalışmalarımızla ilgili olarak, medyada yer alan bazı yorum ve değerlendirmelere yönelik bir bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur” dedikten sonra şunları kaydetti:

Hareketimizi yerleşik tanımlar ve sloganlar üzerinden okumak doğru tespitlere ulaştırmaz. Biz siyasi yelpazede bir alan doldurmak için yola çıkmış değiliz. Böyle bir tavrı anlamlı da, faydalıda bulmayız. Amacımız; bizzat toplam siyaseti sağlıklı alana taşımak, rekabetçi siyasi yapıyı yeniden inşa edip milli iradenin tecellisini sağlayarak, Türkiye’nin entelektüel birikimini zenginliklere taşımaktır.”

‘GAZİ MUSTAFA KEMAL’DEN AZİZ ATATÜRK’E GEÇİŞ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer iktidar mensuplarının son dönemdeki söylemlerine de isim vermeden göndermede bulunan Akşener şöyle dedi:

“Aynı zamanda son günlerde şahitlik ettiklerimiz, doğru yolda olduğumuz hususunda bizlere moral vermektedir; ‘Gazi Mustafa Kemal’den, Aziz Atatürk’e’ geçiş son derece sevindiricidir. Ayakların, Türk Milliyetçiliğinden çekilerek Malazgirt ovasına Otağ kurmaya yönelişi, Kızılelma seslenişi gayet memnuniyet vericidir. Yapının diğer yüzünden, ‘Kerkük’ sözcüklerinin duyulacak kadar seslendirilmesi bile, tarafımızda memnuniyetle karşılanmaktadır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.