Akşener: İçişleri bakanının görevi yol yapmak değildir

Akşener: İçişleri bakanının görevi yol yapmak değildir

İYİ Parti lideri Meral Akşener, grup toplantısında milletvekillerine seslendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin görevden alınmasını istedi.

İşte Akşener’in konuşmasından başlıklar:

  • Ülkemiz yepyeni bir dönemi eski ve büyüyen sorunlarla karşılıyoruz. Zaman zaman devletlerin sorunları olur ama bu kez aynı hatalara tekrar düşen bir iktidar var. Dünya birkaç gündür Japonya’daki G-20 zirvesini konuşuyor. Türkiye’ye yaptırım planlayanlara, tezgah hazırlayanlara karşı devletimizin yanındayız. Trump ile görüşme maalesef rehin alındığımızı ortaya koydu. Dünün ‘Eyy Trump’ı, bugünün ‘dostum Trump’ı’ papazı da bırak dedim bırakıverdi dedi. Trump’ın açıklamalarında yaptırımların gündemden düştüğüne dair bir izlenim yok.
  • Görünen o ki S-400’ler alınsa bile depolarda çürüyecek, gıcır gıcır patriotlar, Boeingler alınacak. İktidar, Suriye’deki hatalarını küçük bir ölçekte Libya’da yapmaya devam ediyor. Libya’da serbest bırakılan vatandaşlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun diyorum. Allah aşkına, şu anda sapır sapır dökülen uyduruk sisteme Türkiye neden geçti? Ben sayın Erdoğan’ın bir kez daha fena halde tufaya getirildiğini, bu sefer de yakın çevresi ve ortağı tarafından kandırıldığını düşünüyorum.
  • Sayın Erdoğan, “bakanlık yaptı o neden yol yapmamış sorun bakalım” dediğini ifade ederek “Sayın Erdoğan, sekiz aylık İçişleri Bakanlığı’mda yol, köprü yapmadım ama en etkin terör mücadelesini yaptım. Bu sekiz ayda hangi emirleri imzalamışım, en kritik kararları almışım öğren. O İçişleri Bakanlığı’nı meşgul eden iftiracı kişi de öğrensin” dedi.
  • Grup toplantılarını iyice dedikodu seanslarına çevirdiler. Erdoğan gelmiş bana kızıyor, yaptıklarımız için niye teşekkür etmiyorsun diyor. İdarecinin milletten minnet beklediği nerede görülmüş, şaka gibi bir ülke olduk sayenizde.
  • Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın… Pardon ’emeklilikte Saray’a takılanlar’ın sorunlarını çözersin, o zaman teşekkür ederiz. 3-5 müteahhitin cebini doldurdun diye teşekkür bekliyorsan daha çok beklersin. Dün yaptığınız yollar bugün karın doyurmuyor
  •  Böyle bir ciddiyetsiz insan grubu görülmemiştir. Hâlâ teşekkür bekliyorsun, hiç kusura bakma. Bizden Sayın Bahçeli gibi olmamızı sakın bekleme. Hani her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır denir ya her başarısız iktidarın ardında bir Bahçeli vardır. Her ekonomik krizin arkasında bir Bahçeli vardır. Girdiği her ortaklık bir daha iflah olmuyor. Çok şükür biz ucuz atlattık. İyi ki bizi attı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.