Akşener için 'geri dön' yürüyüşü

Akşener için 'geri dön' yürüyüşü

İYİ Parti'de Meral Akşener'e 12 Ağustos'taki kongrede yeniden aday olması için çağrılar sürüyor. Cumartesi günü milletvekilleri ile il örgütleri Akşener'in evine yürüyüş yapacak.

İYİ Parti yönetimi ve milletvekilleri, ayrılma kararı alıp olağanüstü kongre çağrısı yapan Genel Başkan Meral Akşener’e, “Seni yeniden aday yapacağız” mesajı yollarken, teşkilat da eyleme hazırlanıyor.

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya, İYİ Parti’nin bütün il, ilçe başkanları, kurucuları, kongre delegeleri ve milletvekillerinin cumartesi günü ‘geri dön’ yürüyüşü yapacağını yazdı.

Yürüyüş Akşener’in İstanbul’daki evinin önünde son bulacak ve il ve ilçe başkanları, milletvekillerinin altında imzası olan bir deklarasyon yayınlanacak. Deklarasyonda 12 Ağustos’ta yapılacak olan olağanüstü kongrede Akşener’i aday gösterdikleri belirtilecek.

ANDİCAN: AÇIK KAPI BIRAKTI

Bu kapsamda bugün Ankara’da da İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Ahat Andican’ın başkanlığında bir toplantı yapıldı ve milletvekilleri süreçle ilgili olarak bilgilendirildi. İYİ Parti’nin etkin bir ismi Akşener’in böyle bir durumda Genel Başkanlığı kabul edip etmeyeceği sorusuna şu yanıtı verdi: “Eğer tamamen ayrılma kararı almış olsaydı kongrenin gündemini bizzat belirlemez, açılış konuşmasını yapmaz, ‘ne haliniz varsa buyurun kendiniz yapın’ der ve genel sekretere bu süreçleri bırakırdı. Biz bu tavrını bize dönüş için bıraktığı bir açık kapı olarak görüyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.