Akşener: Erdoğan hem geve hem çok yorgun

Akşener: Erdoğan hem geve hem çok yorgun

Cumhurbaşkanı adayı meral Akşener, "Namuslu bir 'evet' çıksaydı eve dönecektim" dedi.

Türkiye’de öncelik sıralamasının ideolojilerin önüne geçtiğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, "16 Nisan çok etkili oldu benim üzerimde. Fatsa’ya gittim ben. Orada sol yumruğu havada benimle karşılıklı bağıranlar vardı. Önceden olsa biz dövüşürdük" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da yorum yapan Akşener, "Bir yorgun şoförle bu ülke yürütülüyor. Hem geveze hem çok yorgun" şeklinde konuştu. 

Cem TV'de Zafer Arapkirli'nin sorularını yanıtladı. 16 Nisan referandumunu hatırlatan Akşener, "Namuslu bir ‘evet’ çıksaydı ben evime dönecektim. Bu referandumun ardından bana ‘parti kur’ denildi ve İYİ Parti'yi kurduk" dedi.

Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Biz esasında alt tarafı bir demokratik hak kullanmak üzere yola çıktık. İmza topladık ve olağanüstü kurultaya gitmek istedik. 15 Mayıs’ta bir kurultay kararı aldırdık, sonra o iptal edildi. Biz bir hukuk katliamı yaşadık. Biz 4 kişi aday olduk. Ve sonuçta delege bir konuda karar verecekti, belki de Sayın Bahçeli’yi seçecekti. Fakat oradaki hukuk katliamı gösterdi ki bazı şeyleri değiştirmek pek mümkün değil Türkiye’de.

'İKİ DUDAK ARASINA SIKIŞAN REFERANDUM'

15 Temmuz’dan sonra bir süreç geçti ve Türkiye karşımıza bizim bugün cebelleştiğimiz, tek kişinin iki dudağının arasına sıkıştırıldığı bir referanduma gittik. O referandumda ben çok sert bir ‘hayır’ propagandası yaptım. Namuslu bir ‘evet’ çıksaydı ben evime dönecektim. Bu referandumun ardından bana ‘parti kur’ denildi. Ve İYİ Parti’yi kurduk.

ERDOĞAN'A: HEM GEVEZE HEM ÇOK YORGUN

Biz bölünmedik. Biz MHP’nin bir parçası gibi kurulmadık. Tayyip Bey’in 2001’de yapmaya çalıştığını biz bugün gerçekleştirdik. 16 Nisan çok etkili oldu benim üzerimde. Fatsa’ya gittim ben. Orada sol yumruğu havada benimle karşılıklı bağıranlar vardı. Önceden olsa biz dövüşürdük. Türkiye’de öncelik sıralamaları ideolojilerin önüne geçti. Bir yorgun şoförle bu ülke yürütülüyor. Hem geveze hem çok yorgun.

'İTTİFAK MECLİS’TE DEVAM ETMELİ'

Meclis’te Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nı geçecek. Temennim odur ki seçimler olduktan sonra da ittifakın devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Ben ve arkadaşlarım, daha ortada seçim falan yokken İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının Meral Akşener olduğunu açıkladık. Her partinin de aday çıkarması gerektiğini söyledim. Çatı aday ben bile olsam bunu kabul etmeyeceğimi dile getirdim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.