Akşener: Ayasofya ibadete açılsın siyasete kapatılsın

Akşener: Ayasofya ibadete açılsın siyasete kapatılsın

Partisinin gurup toplantısında Ayasofya’nın ibadete açılmasına değinen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ayasofya ibadete açılsın ama siyasete kapatılsın" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Ayasofya’nın ibate açılmasına tepki gösteren Akşener, "Sultan Mehmet’in mekanı Ayasofya yeniden ibadete açıldı. Sağ cenahın içinde yer alan her bireyin herhalde en genci bizim yaşlarımızda olan bir neslin talebiydi. Açıldı, hayırlı olsun ama en başta yaptığım uyarıyı yeniden yapmak istiyorum: İbadete açılsın ama siyasete kapatılsın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayafosya’ya ilişkin sözlerine de tepki gösteren Akşener, “Çıktı utanmadan Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde aldığı kararı hukuki bir hata hem de ihanet olarak tanımladı. Ağzından çıkanı kulağın duysun. 19 Kasım 1936 tarihinde düzenlene tapu evrakında Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesinden sonra Cumhuriyetin kayıtlarına Ayasofya'yı camii şerifi olarak tescil eden kişi o beğenmediğin Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu gerçek ortadayken hukuki hatadan söz etmek, daha da ötesi tarihe ihanet yakıştırması yapmak makamı ne olursa olsun kimsenin haddi değildir. Herkes haddini bilecek" diye konuştu. 

‘TARİHİNİ BİLEREK KONUŞ’

Akşener, Erdoğan’a şu sözlerle seslendi: “Danıştay bir karar verdi, partiler bir destek verdi, yargı karar verdi, iş bitti. Bütün bunları yapabilme imkanını da Mustafa Kemal'in kurduğu Cumhuriyet verdi. Mesele bundan ibaret. Tarihini bilerek konuş. 100 sayfa edebiyat, 100 sayfa felsefe, 100 sayfa tarih, 100 sayfa mantık oku kardeşim. Dizilerden tarih okursan makamının farkındalığıyla konuşamazsın. Makamının ağırlığının sana verdiği o ruh halini yakalayamazsın. Ayrıştırır, kavga ettirmeye yönelik bir dil kullanırsın. Yazıktır, yazık. Kimse bu kararı kirletmesin. Kimse Ayasofya üzerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları için kin kusmaya çalışmasın.”

KANAL İSTANBUL ELEŞTİRİSİ

Kanal İstanbul Projesi’ne de değinen Akşener, “İstanbul 2’nci İdare Mahkemesi Kanal İstanbul ile ilgili rapor istedi. Ama Sayın Erdoğan yargıyı arkadan dolaşmaya çalışıyor. Dava devam ederken 100 binlik planlar çıktı. 5 binli ve binlik planlar askıya çıktı. İstanbul'un Fatih'in emaneti olduğu unutulup 5 müteahhittin istediğini yapıyorlar. Nedir bu rant iştahın Sayın Erdoğan” diye sordu.

KADIN CİNAYETLERİ

Akşener, yaşanan kadın cinayetlerini de gündemine alarak, şunları söyledi: “Türkiye'de sadece geçen yıl 474 kadın öldürüldü. İçlerinden biri çıkmış AK Parti'den önce kadının adı yoktu diyor. İktidar olmak bilinç ve irade gerektirir. Kadının ve çocuğun mutsuz olduğu ülkede herkes mutsuz ve huzursuz olur. Bir kardeşimiz Diyanet'e telefon açıp eşim beni dövüyor ne yapmam gerekir diye soruyor. Diyanet, otur sus özür dile bir daha yapmayacağım de diyor.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Kadınların acılarının her geçen gün büyüdüğünü kaydeden Akşener, “Ama onlar, çözüm üretmek yerine, üzerine bir de tüy dikiyorlar ve İstanbul Sözleşmesi’ndeki imzalarını geri çekmeyi konuşuyorlar. Kırk yılın başı doğru bir iş yaptılar, şimdi ondan da vazgeçiyorlar” dedi. Akşener, “İstanbul Sözleşmesi’nin nesinden rahatsızsınız? Hepiniz bilin ki, İstanbul Sözleşmesi, kadınlarımız için kıymetlidir. Ve bu sözleşmeyi, özgüveni gelişmemiş birkaç korkağa ezdirmeyiz, ezdirmeyeceğiz” dedi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.