Akşener: AK Parti ile herhangi bir mesaj alışverişimiz yok

Akşener: AK Parti ile herhangi bir mesaj alışverişimiz yok

30 Ağustos resepsiyonu sonrası ortaya atılan AK Parti-İYİ Parti yakınlaşması iddialarına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin AK Parti ile yakınlaştığı iddialarına yanıt verirken, aralarında herhangi bir mesaj trafiği olmadığını ve spekülasyon yapıldığını söyledi.

Yeniçağ’da yer alan habere göre, Gaziler Haftası nedeniyle Gazi ve şehit yakınlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, program sonunda basının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 30 Ağustos resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile samimi sohbeti üzerine ortaya atılan AK Parti ile yakınlaşma başladığı iddiları sorulan Akşener, şöyle konuştu: “Biz 30 Ağustos’a geçen sene de gitmiştik. Yani orada bir şey olmamıştı. Bu defa gittiğimizde ne değişti? İstanbul, Ankara, Antalya, Adana gibi büyükşehirler el değiştirdi. Dolayısıyla bu seferki gidişimiz dikkat çekti. Şu netlikte söyleyebilirim ki, AK Parti ile herhangi bir mesaj alışverişimiz yoktur. Ne şahsıma ne arkadaşlarımıza ne de bizden oraya herhangi mesaj trafiği söz konusu değildir. Bir resmin üzerinden bir kesim insan temennisini ifade ediyor bir kesim insan da speküle ediyor.”

‘İTTİFAKLAR DEVAM EDER’

İYİ Parti lideri Akşener, 31 Mart yerel seçimlere giderken CHP ile yaptıkları işbirliğiyle ilgili de konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni devam ettirmesi durumunda ittifakların devam edeceğini ifade eden Meral Akşener, “Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgeçer de parlamenter sisteme yönelik bir adım atılırsa o zaman bambaşka bir Türkiye ile karşılaşacağız. O günün şartları neyi getirir bilmiyoruz ben onu söylüyorum ama bugün yapılan işbirliğinin sürdüğünü söyleyebilirim” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.