Akil insanlar heyetinden Leyla Güven'e ziyaret

Akil insanlar heyetinden Leyla Güven'e ziyaret

Leyla Güven’i ziyaret eden akil insanlar heyetinden Prof. Dr. Baskın Oran, “İnsanların ölmeye yatmasını gerektirecek bir rejim olmamalı” derken, 78’ler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can ise, “Hükümetin bir an önce bunu çözmelidir” dedi.

Leyla Güven’in, başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 122 güne girdi. 2013’te başlayan “Çözüm süreci”nde akil İnsanlar heyetinde yer alan isimler ve akademisyenlerden oluşan bir heyet, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Güven’i evinde ziyaret etti. Heyette yer alan, Prof. Dr. Baskın Oran ve eşi Feyhan Oran, 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can ve akademisyen Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, ilk olarak yakınları cezaevlerinde açlık grevinde olan 5 aileyi ziyaret etti.

Daha sonra Güven’i evinde ziyaret eden heyet, sağlık sorunlarından dolayı Güven’le görüşemedi. Heyet, Güven’in kızı Sabiha Temizkan’dan sağlık koşullarına ilişkin bilgi aldı. Heyet, Güven’le selamlaşarak, evden ayrıldı. Ziyaretin ardından ajansımıza konuşan Baskın Oran ve Celalettin Can, durumun ciddiyetine dikkat çekti.

BASKIN ORAN: BU İŞ KÖTÜYE GİDİYOR

“Leyla’nın yanındayız” diyen Baskın Oran, “İnsan hayatı her şeyden daha önemlidir. Arzumuz, yaşaması gerektiğidir. Yaşayan bir insan daha iyi mücadele eder” dedi. Güven’in talebine ilişkin konuşan Oran, “Bu iş kötüye gidiyor. Sayı çok artmış vaziyette. Buna artık bir çözüm nasıl bulunur bilmiyorum. Sadece şunu biliyorum, insanların ölmeye yatmasını gerektirecek bir rejim olmamalı” dedi.

CAN: GÜVEN TALEBİNDE ISRARLI 

78’ler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can da, yaptıkları görüşmelere ilişkin “Aileler acı duyuyorlar, çocuklarının ölmesini istemiyorlar” diye belirtti. Güven’in sağlık durumuna da dikkat çeken Can, “Leyla Güven talebinde ısrar ediyor. Tecrit kalkmayana kadar eylemini sürdüreceğini söyledi. Leyla hanımın yaşam hakkıyla ilgiliyiz” diye konuştu.

‘HÜKÜMET BİR AN ÖNCE ÇÖZMELİDİR’

Devletin kendi yasalarına uyması gerektiğini vurgulayan Can, şunları söyledi: “Tecrit diye bir ceza yok. Süreklilik anlamda bir tecrit cezası yok. Devletin kendi yasalarını uygulamasını istiyoruz. Bir an evvel bunun sonuçlanmasını istiyoruz. Ailelerle görüştük, tutukluların sağlık durumları kötüye gidiyor. Leyla Güven’le bir önceki ziyarete göre sağlık durumu iyi değil. Bu işin muhakkak çözülmesi gerekiyor. Çözülmediğinde ve ölümler yaşandığı takdirde, Türkiye için, Türkiye toplumu için hiç iyi değil. Türkiye’nin barışına, demokrasisine, geleceğine yararı olan bir şey değil. Hükümet bir an önce insani bir yaklaşım geliştirmeli ve bunu çözmelidir.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.