Akdoğan, Yüksekova'daki TOKİ'leri sordu

Akdoğan, Yüksekova'daki TOKİ'leri sordu

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Yüksekova'da yapımına başkanan konutları Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu.

Yüksekova’nın Mezarlık, Güngör, Orman, Kışla, Cumhuriyet, Yeşildere, Esentepe gibi birçok mahallesinde yaşayan vatandaşların Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanlış politikaları nedeniyle mağdur edildiğini savunan Akdoğan yapılan toplu konutların, bölgenin; kültürel, sosyal ve ekonomik yapısına taban tabana zıt bir plan içerdiğini ifade etti. 

Bakan Özhaseki'nin cevaplaması isteğiyle TBMM'ye sunulan önergede şu sorulara yer verildi: 

- Bakanlığınızın yapmış olduğu hasar tespit çalışmaları sonucunda elde edilen ve metrekaresi 540 TL gibi düşük rakamlarla ifade edilen konutlara biçilen 905 TL değeri arasındaki farkın nedeni nedir?

- Borçlandırılan vatandaşın arsası neye karşılık olarak rehin tutulmaktadır?

- Yasaklar esnasında eşyaları zarar gören vatandaşlar için %12 olarak belirlenen eşya bedeli hangi standartlara göre belirlenmiştir?

- Yüksekovalı vatandaşlara dayatma yoluyla kabul ettirilmeye çalışılan mevcut sözleşme dışında neden başka seçenek ya da seçenekler sunulmamaktadır?

- TOKİ marifetiyle yapılan evlerin şehir merkezinin dışına kurulması ile Yüksekova’nın demografik, kültürel ve tarihi yapısının tahrip edilmesi mi hedeflenmektedir?

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum