Akdeniz’de HDP'nin itirazı reddedildi

Akdeniz’de HDP'nin itirazı reddedildi

HDP Mersin İl Örgütü, CHP Akdeniz Belediye Başkan Adayı olan Sabit Yelkovan’ın adaylık koşullarının sağlamadığından kaynaklı İl Seçim Kurulu’na yaptıkları itiraz reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Akdeniz Belediye Başkan Adayı olan Sabit Yelkovan’ın adaylık koşullarının sağlamadığından kaynaklı İl Seçim Kurulu’na yaptıkları itiraz reddedildi. Kurul Ayrıca, MHP Mersin İl Başkanlığı’nın, Gülnar ilçesinde MHP adayının kazandığı seçimle ilgili CHP'nin itirazının ardından İlçe Seçim Kurulunca verilen seçimin iptali kararını ise kaldırdı. 

HDP'nin kararı Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşıyacağı bildirilirken konuya ilişkin açıklama yapan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mustafa Işık, hukuksuzluğun devam ettiğini söyledi. Kararı değerlendiren Avukat Özgür Çağlar ise, verilen kararın kamuoyu vicdanlarını rahatlatan bir karar olmadığını, bu kararın takipçisi olacaklarını ve YSK'ya taşıyacaklarını dile getirdi.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.