Akdamar’daki Ermeni ayinine doğru

Akdamar’daki Ermeni ayinine doğru

Van'daki Akdamar Kilisesi'nde 3 yıl aradan sonra yapılan Ermeni ayini yüzlerce kişinin katılımıyla başladı.

Sabah saat 07.30 sıralarında Van merkeze 45 kilometre uzaklıkta bulunan Gevaş ilçesindeki Akdamar İskelesi'ne gelmeye başlayan ve aralarında Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan'ın da bulunduğu din adamları ile konuklar teknelere alındı.

20 dakikalık tekne yolculuğunun ardından adaya ulaşan konuklar, ayin için hazırlıklara başladı.

Sivil Savunma Müdürlüğüne ait botlar ve Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerinin yanı sıra Sağlık Müdürlüğüne ait hava ambulansı da adada hazır bekletiliyor.

Saat 11.00'de başlayacak ayini, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan'ın yönetmesi bekleniyor.

Van Valiliğinin teklifi ve Kültür ve Turizm Bakanlığının onayıyla yılda bir gün ayine izin verilen Van Gölü'ndeki ada üzerinde bulunan Akdamar Kilisesi, 915-921 yılları arasında inşa edildi. Daha sonra manastıra dönüştürülen kilise, 2007 yılında restore edilerek anıt müze olarak hizmet vermeye başladı. Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından Keşiş Manuel'e yaptırılan kilise, Ermeni halkı açısından büyük önem taşıyor. Ermeniler, bu kiliseyi ziyaret etmeyi, dini bir vecibe olarak görüyor.

Basın mensuplarının da içeri alındığı ayinde, kurulan hoparlörlerle dışarıya ses veriliyor.

Gevaş Kaymakamı İshak Çınar ile Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ da adada alınan tedbirleri yerinde incelediler. (İHA)

a1-103.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.