Akar'dan ABD'ye S-400 yanıtı

Akar'dan ABD'ye S-400 yanıtı

ABD'nin Türkiye'yi Rus yapımı S-400'leri almaktan vazgeçirmeyi amaçlayan ve yaptırım tehdidi içeren mektubu konusunda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan açıklama geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shahanan’ın geçen hafta kendisine ilettiği F-35 mektubuna yanıt verdi. Akar, “Üslubun müttefiklik ruhuna uygun olmadığını ilk andan itibaren gördük” ifadelerini kullandı.

‘CEVABI HAZIRLIYORUZ’

Akar, “Buna göre gerekli çalışmaları yapıyor, gerekli cevabı hazırlıyoruz” dedi. Milli Savunma Bakanı, ABD’li bakan vekili ile ay sonunda Brüksel’deki NATO toplantısında biraraya geleceklerini hatırlattı.

Savunma Bakanlığı, sert ifadeler içeren ve Türkiye’yi Rus yapımı S-400 füzelerini almaktan vazgeçirmeyi amaçlayan mektubun Amerikan basınında yayımlanmasından sonraki ilk açıklamasında “Mevcut sorunlara stratejik ortaklık çerçevesinde ve kapsamlı güvenlik işbirliğini muhafaza edecek şekilde bir çözüm bulunması yönünde beklenti dile getirilmekte ve görüşmelere devam edilmesinin önemi ifade edilmektedir” yorumu yapmıştı.

Ancak dün, Arizona’daki Türk pilotların F-35 eğitimlerinin 31 Temmuz için veirlen mühlet beklenmedem durdurulduğu haberi gelmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.