Akar: Bedelliye 672 bin 306 kişi başvurdu

Akar: Bedelliye 672 bin 306 kişi başvurdu

Milli Savunma Bakanı Akar: 672 bin 306 gencimiz bedelli askerlik için müracaatlarını yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bedelli askerlikte başvuru sayısının 672 bin 306 olduğunu açıkladı.

Doğu Akdeniz ve Ege’de Yunanistan ile yaşanan gerilimlerle ilgili de konuşan Akar, “Komşumuzun her türlü provokasyondan uzak durmasını bekliyoruz” dedi.

Akar’ın AA’ya yaptığı açıklamadaki başlıklar şöyle:

BARBAROS HAYREDDİN GEMİSİ: Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yer almadığı hiçbir projenin bu bölgede başarılı olmasının, yaşamasının imkan ve ihtimali yok. Uluslararası hukuka uygun şekilde bir çalışma yapacaktı gemimiz ve bunu bildirdik. Ancak komşumuzun savaş gemisi tarafından taciz edildi ve biz gerekli tedbirleri aldık. Gemimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Savaş gemilerimizle orada tacize izin vermeyeceğiz. Kaynakların adilane şekilde paylaşımından yanayız. Bir husus daha var. 2001’de Sevilla Üniversitesi’nin yaptığı bir çalışma var ve komşumuz bu akademik çalışmayı siyasi bir metne dönüştürmek istiyor. Sadece kırmızı bölümlerin Türkiye’nin kullanımına yeşil bölümlerin de kendilerine ait olduğu iddiasının peşindeler. Bunu kabul etmemiz mümkün değil ve bunu muhataplarımıza ifade ettik.

BEDELLİ ASKERLİK: Şu ana kadar 672 bin 306 gencimiz internet üzerinden, elektronik postayla müracaatlarını gerçekleştirdi.

İDLİB’DEKİ SÜREÇ: Cumartesi günü Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile bu ve diğer konuları daha teferruatlı görüşme imkanı bulacağız ve dolayısıyla buradaki çalışmalarımızın daha başarılı şekilde sürmesini bekliyoruz. Cumartesi günü Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile bu ve diğer konuları daha teferruatlı görüşme imkanı bulacağız ve dolayısıyla buradaki çalışmalarımızın daha başarılı şekilde sürmesini bekliyoruz. İdlib’de 15-20 kilometrelik koridorda, ağır silahlar ve radikal unsurların büyük bölümü çekildi. Ateşkes ihlalleri yüzde 90 oranında azaldı. Fırat Kalkanı Harekatı’nda 2 bin kilometreye varan alanı teröristlerden temizledik, 3 bin radikal DEAŞ teröristi orada etkisiz hale getirildi.

ABD İLE ORTAK DEVRİYE BAŞLAYACAK: Münbiç için eğitim sürecinin tamamlanmasını müteakip birkaç günlük hazırlıktan sonra müşterek birleşik devriyenin başlayacağını söyleyebilirim. Türk-Amerikan askeri unsurlarının birlikte yapacakları birleşik devriye faaliyetinin başlaması söz konusu. Bunun için ön hazırlık gerekiyor, eğitim süreci gerekiyor. Bu eğitim de 9 Ekim’de başladı. Bu süreç şu anda Gaziantep’te devam etmekte.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.