AK Partili Ünal'ın 'üç kuruş'luk davası reddedildi

AK Partili Ünal'ın 'üç kuruş'luk davası reddedildi

AK Parti Milletvekili Mahir Ünal'ın CHP Milletvekili Özgür Özel'e açtığı '3 kuruş'luk hakaret davası reddedildi. Gerekçeli kararda Özel'in açıklamaları 'siyasi eleştiri' olarak değerlendirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e açtığı 3 kuruş değerindeki tazminat davası Ankara 19’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

Ankara 19’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi, Ünal’ın açtığı davayı reddederken, gerekçeli kararda, “Davacı ve davalı siyasi bir kişilik olup eleştirilere sıradan kişilere göre daha fazla katlanmaları gerekir. Ayrıca davacı basın mensuplarına yaptığı açıklamada davalı ve arkadaşlarının ‘FETÖ’ terör örgütüyle hareket ettiklerini ifade etmiş olup davalıdan bu sözlere karşılık olarak cevap vermiştir. Bu durumda davalının sözlerinin siyasi eleştiri mahiyetinde olduğu kabul edilerek davanın reddine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.