AK Partili Muş'tan 'bedelli askerlik' açıklaması

AK Partili Muş'tan 'bedelli askerlik' açıklaması

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Muş, bedelli askerlikle ilgili düzenleme için Meclis'in 15 Temmuz'dan sonra çalıştırılabileceğini söyledi.

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik düzenlemesi için Meclis’in tatilinin ertelenebileceğini söyledi.

Meclis’in normal koşullarda 15 Temmuz’dan sonra 1 Ekim’e kadar tatile girmesi gerekiyor. AK Partili Muş, iktidarın seçimden önce vadettiği bedelli askerlik için Meclis’in çalıştırılabileceğini belirtirken, şunları kaydetti:
“Meclis, otomatik hareket eden bir yapıda değil. Yani şu tarihte açılacak kapılacak diye bir durum söz konusu değil. Biz bunu grup önerileriyle çalışma takvimini değiştirebiliyoruz ki geçmişte de böyle oldu. Toplumlun önceliklendirdiği ihtiyaç duyduğu alanlardaki aciliyet ve zarurete göre Meclis’in çalışma tarihleri değişebilir.”

‘HEM CUMHURBAŞKANLIĞI HEM MECLİS AYAĞINDA ÇALIŞMA VAR’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da daha önce bedelli askerlik konusunda açıklamada bulunmuş ve şunları söylemişti:  “Kararın ne olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Partilerin Meclis grupları 15 Temmuz’dan sonra bir çalışma kararı alırlarsa Anayasa gereği Meclis 1 Ekim’e kadar tatile girecek. Ne olacağını Meclis’te grubu olan siyasi partilerin ortak alacağı karar belirleyecek. Şu anda hem Meclis ayağında hem de Cumhurbaşkanlığı ayağında seçim sonrası bir yeni durumun şekillenmesi süreci var. Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce ifade etmişti ‘Bedelli konusu seçimden sonra benim masamda ilk gündem maddelerinden birisi olacak’ demişti. Şimdi bu konuda gerekli çalışmalar, düzenlemeler neyse bununla ilgili süreçler tamamlandıktan sonra çalışmalara başlayacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.