AK Parti'den Akşener'e 'kiralık vekil' tepkisi

AK Parti'den Akşener'e 'kiralık vekil' tepkisi

Meral Akşener'in Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun talepte bulunması halinde 20 milletvekili verebileceği şeklindeki açıklamasına AK Parti'den yanıt geldi: "Diyeceksiniz ki demokrasiyi güçlendirmek için bunu yapıyoruz. Kusura bakmayın, buna kimse inanmaz

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partilerinin seçime girebilmesi için kendisinden istemeleri durumunda 20 milletvekili verebileceğini açıklamasına AK Parti’den tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal konuyla ilgili bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, “Milletin iradesi kimsenin tekelinde değildir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener dün yaptığı açıklamada, “Yeni partilerden birinin genel başkanı sizden 20 milletvekili isterse, verir misiniz?” sorusunu “Sayın Kılıçdaroğlu’ndan nasıl gidip istediysem benden de Sayın Babacan veya Davutoğlu böyle bir talepte bulunduğu zaman elbette evet derim” şeklinde yanıtlamıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı canlı yayında Akşener’in sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Bu, ‘kiralık vekil’ çok çirkin bir ifade farkındayım. Milletin iradesi kimsenin tekelinde değildir. Siz parti içi demokrasiden bahsedeceksiniz, millet iradesinden bahsedeceksiniz. Sonra milletin iradesiyle CHP’den ya da İYİ Parti’den seçilmiş vekilleri kiralayacaksınız. Sonra da diyeceksiniz ki demokrasiyi güçlendirmek için bunu yapıyoruz. Kusura bakmayın, buna kimse inanmaz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.