AK Parti'den ABD'ye: En kötü karar

AK Parti'den ABD'ye: En kötü karar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin Filistinli mülteciler için maddi yardıma son vermesini eleştirdi. Çelik, "ABD’nin açıklaması olabilecek en kötü karardır" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD’nin Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) yaptığı yardımı durdurma kararına tepki gösterdi. Çelik, kararı “Olabilecek en kötü karar” olarak nitelendirdi.

ABD, Birleşmiş Milletler Yakındoğu Filistin Mültecilerine Yardım Ajansı’na (UNRWA) maddi yardımı keseceğini açıkladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla kararı eleştirdi.

Kararı “Olabilecek en kötü karar” olarak değerlendiren Çelik, “Vicdani ve siyasi meşruiyetten yoksun bir karardır. Bu karar, işlerin daha da kötüleşmesi için atılmış bir adımdır. ABD yönetiminin Filistin halkının temel ihtiyaçlarını karşılayan bu kuruluşa yardımı kesme kararı, bölgedeki ve dünyadaki kaosun artmasını kışkırtan bir yaklaşımdır. Filistin sorunu tüm sorunların anasıdır” ifadelerini kullandı.

Çelik’in açıklamaları şöyle:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.