'AK Parti'de toprak oynamaya başladı'

'AK Parti'de toprak oynamaya başladı'

AK Parti'nin İstanbul'da seçimi yüzde 9'luk farkla kaybetmesinin ardından hareketlenen siyaset kulisleri, 'Seçim 2023'e kalır mı?' sorusunu da beraber getirdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 2023 seçimlerinde en belirleyici unsurun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başarısı ya da başarısızlığı olacağını belirterek, “Tabii seçimler 2023’e kalırsa” dedi. Yeni partilerin kurulacağı ortaya çıktıkça Ankara’da yeni seçim tarihlerinin konuşulmaya başlandığını aktaran Selvi ” Seçimler 2023’e kalır diyenlerin sesi daha az çıkıyor” yorumunda bulundu.

Selvi, “Seçimler 2023’e kalır mı?” başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın tutumuna ilişkin ise şunları yazdı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleriyle görüşmesinde “özeleştiriye” açık bir profil çizmiyor. Seçimin kaybedilmesinde payı olduğu düşünülen isimlerde, parti politikaları ve söylemlerde değişikliğe gidileceği işareti vermiyor. Bir stratejisi mi var orasını bilmiyorum. Ama daha çok moral ve motivasyon vermeye çalışıyor, “Sırtımızdan hançerlendik” diyerek faturayı “ihanet” ettiklerini düşündüğü “eski arkadaşlarına” kesmeyi tercih ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.